Wonen in Ede

Nieuwbouwplan De Acht Op Enka is onderdeel van de levendige woonbuurt OP ENKA en is gelegen in de unieke prachtige, natuurlijke omgeving van Ede. Hier loopt, fiets of rent u zo het bos in. Maar er is nog veel meer dan leven met de Veluwe in uw achtertuin. Want Ede Bruist!

Ede Bruist

Op nog geen 10 fietsminuten van OP ENKA vindt u wat u wilt in één van de kleine boetiekjes of landelijk bekende winkelketens. Hier kunt u naar het theater of kijkt u een film bij de Cinemec. Natuurlijk heeft het centrum van Ede ook goede horecagelegenheden. In de zomer kunt u na een middag winkelen gezellig eindigen op één van de terrassen. Ga lekker uit eten, bezoek een museum of geniet van een voorstelling bij Cultura, hét centrum voor kunst en cultuur in de regio Ede. Ook de bibliotheek vindt u hier. In ReeHorst, tegenover het ENKA terrein, kunt u niet alleen terecht voor een heerlijke lunch of diner, er worden hier tevens diverse evenementen georganiseerd. En in de Edesche Concertzaal luistert u naar de mooiste concerten van diverse musici in de sfeervolle ambiance van de Noorderkerk. Ede weet u te vermaken!

Alles in de buurt

Even een hapje eten. Zomaar of omdat u wat te vieren heeft. U hoeft hiervoor niet naar het centrum van Ede. OP ENKA komt een restaurant met huiskamersfeer in het oude EHBO-gebouw. Om de hoek van OP ENKA in de Reehorst zit ‘Live Cooking Valentino’ en aan de Parkweg – op een paar minuten loopafstand – zijn er ook diverse restaurants. Rondom diezelfde Parkweg kunt u overigens uitstekend terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Naast twee supermarkten vindt u er ook nog diverse kleine winkeliers.

Scholen

Voor basisonderwijs kunt u ook OP ENKA terecht. In het oude kantinegebouw komt in 2020 CNS Basisschool Oranje-Nassau. Op dit moment zitten de groepen 1 tot en met 3 al in het Poortgebouw OP ENKA. Zijn uw kinderen al een stapje verder, dan is er in de nabije omgeving keuze te over. Behalve goed voortgezet onderwijs bevindt zich op 5 minuten fietsen van OP ENKA de Christelijke Hogeschool van Ede met een breed assortiment aan gespecialiseerde hbo-opleidingen.

Uitstekend bereikbaar

OP ENKA woont u vlakbij bos en centrum, maar ook nabij uitvalswegen en station Ede-Wageningen. De bereikbaarheid is uitstekend. Vanaf uw nieuwe huis rijdt u in 5 minuten de A12 op en daarvandaan bent u ook zo op de A30. In de toekomst wordt de bereikbaarheid nog beter. Er liggen plannen voor een directe verbinding tussen Ede-Oost en de A12 en A30. Ook wandelt u vanuit OP ENKA zo naar NS-station Ede-Wageningen.. Vanaf hier bent u in 10 minuten in Arnhem en in circa 20 treinminuten staat u op Utrecht Centraal.

Veluwe

De Veluwe is een geweldig groot beschermd natuurgebied. Het is de meest populaire vakantiebestemming van Nederland. Hier kunt u de Nederlandse big five tegenkomen.

Het is een fantastisch afwisselend natuurgebied; zandverstuivingen, mooie bossen en kleurrijke heidevelden. Hier kunt u naast rust ook genieten van allerlei culturele hotspots zoals het Kröller-Müller Museum of Paleis Het Loo.

En natuurlijk zijn er allerlei bijzondere culinaire gelegenheden te vinden. Voor ruiters is er de schitterende Veluwe Trail van maar liefst 360 kilometer. Ook mountainbikers kunnen hun hart ophalen in de Veluwe.

Google Maps Generator by embedgooglemap.net